Khamis, 17 Jun 2010

SEKARANG INI.........

Sekarang ini... Aku kesorangan di Kuala Lumpur sebab Isteri tercinta dan Anak anak tersayang berada di kampung di Sungai Petani, Kedah. Maklumlah isteri sekarang berada didalam pantang.
Sekarang ini...Rumah agak sunyi aje.. Terasa lain sesangat.. RINDU...Rindu...dan Rindu...Pada semua, rindu akan kebisingan riuh rendah suara My Princess dan My Prince.. Rindu nak gaduh berebut remote ASTRO dengan Princess, Rindu dengan GELAGAT my Prince yang agak aktif... Rindu nak bergurau dan menyakat my wife.. Aaahhh.........!!! Rindu segala galanya...!!
Sekarang ini... Panggilan talifon menjadi penghubung antara kami. SMS dengan My Wife sebelum tidur...Wah...Rasa macam kembali ke Zaman bercinta pula.Tapi jika call guna 3G tak boleh sebab My Princess dan My Prince akan menanggis bila tengok muka aku...Mungkin dia rindu kot....
Sekarang ini....weekend aku akan balik ke Sungai Petani, kedah jumpa my Famili, Kalau dulu weekend duduk rumah atau bawa famili berjalan...
Sekarang ini... semua kena buat sendiri. Sebelum ini baju kerja isteri yang sediakan, Makan, isteri yang masak dan hidangkan.. kini makan sorang sorang aje(Nasi Bungkus). Rumah pun kena kemas seorang diri, sebelum ini bibik yang buat semua kerja rumah..Sekarang basuh baju hantar DOBI, cuma kena sapu dan Mop lantai aje..itupun 2-3 hari sekali..
Bila sudah lama tak buat benda benda ini sekali kena buat rasa lain macam aje.. tapi tak mengapalah kerana semua ini hanya sementara aje, Penghujung bulan Julai nanti baru semua akan pulang semula ke KL.Semua akan menjadi seperti sedia kala...

3 ulasan:

..::SangRatoo::.. berkata...

bang..gambo kek ateh tu kono tuka la tak lamo laie..dah berlimo..kono tunggu kak ina comebacks! tahniah yo..heheeh

wahida berkata...

ok la tu...jadi orang bujang jap...

AEDAN berkata...

SANG RATOO:GAMBAR BLOG NI KENA TUKAR...TUNGGU RAYA KOT.. BARU GRAND...
WAHIDA: Arbain kembali bujang sementara